مشاوره گروهی

حال خوب باهم

مشاوره گروهی روان باشی

دسته‌بندی‌ها

خانواده

فرزندپروری

تحصیلی و شغلی

رشد و توسعه فردی

اختلالات فردی

فقدان و سوگ

مشاوره گروهی جدید

رشد و توسعه فردی

فاطمه مقیم خان

مشاوره گروهی برگزار شده

احمد رحیمی

سوگ

دکتر احمد رحیمی

احمد رحیمی

توسعه فردی

دکتر احمد رحیمی

چرا مشاوره گروهی؟

lazy
چرا مشاوره گروهی

چه جوری تو مشاوره گروهی شرکت کنم؟

مشاوره گروهی مرحله یک

اول یکی از جلسات رو انتخاب کن و بعد ثبت نام کن

مشاوره آنلاین مرحله 2

تو کمتر از 30 دقیقه مشاور گروه بهت زنگ میزنه و به طور رایگان مشاوره اولیه میده

مرحله سه مشاوره گروهی

بعدش دیگه با خیال راحت می تونی تو جلسات شرکت کنی

پرسش های متداول

یه نوع مشاوره هست که در اون معمولا بین ۶ تا ۱۲ نفر، تو یه مکان و زمان مشخص جمع میشن و در مورد مسائلشون گفت و گو میکنن. یک یا دو مشاور متخصص هم جلسه‌ها رو هدایت میکنن. 

امنیت: یکی از مهمترین فایده‌های گروه تجربه‌ یه فضای امنه. تو این فضا می‌تونیم بدون نگرانی، از دغدغه‌هامون بگیم، شنیده بشیم و از اینکه خود واقعیمون هستیم احساس خوبی داشته باشیم. 

تنها نیستیم: با حضور تو گروه متوجه میشیم که تنها نیستیم و بقیه هم مسائل مارو تجربه میکنن. 

انگیزه: همچنین با دیدن تغییرات اعضا و رویارویی اونا با چالش‌هاشون، تشویق میشیم که تغییرات رو تو خودمون به وجود بیاریم. 

توسعه‌ی مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی هم یکی دیگه از فایده‌های گروهه.

مشاوره های گروهی برای همه سنین، موضوعات مختلف و متنوعی داره. بنابراین همه افراد می‌تونن تو گروه شرکت کنن. معمولا برای توسعه فردی، یادگیری مهارت‌ها و یا حتی چالش‌ها و مسائل عمیقی مثل سوگ، ترس، اضطراب و … مفیده.

تعامل بیشتر: برخلاف مشاوره فردی که فقط مشاور و مراجع حضور دارن، تو مشاوره گروهی با افراد تعامل داریم و با دیدگاه‌ها و تجربه‌های متفاوتی روبرو میشیم. 

دریافت بازخورد: به دلیل حضور اعضا، بازخوردهای بیشتری میگیریم. می تونیم  مسئله رو از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم و به راه‌ حل‌های بیشتری برسیم.  

فرصت تمرین: تو مشاوره فردی، افکار، احساسات و مهارت‌هارو بهتر میشناسیم. اما مشاوره گروهی یه محیط امن برامون فراهم میکنه تا بتونیم این مهارت‌هارو تمرین کنیم.

مقرون به صرفه بودن: مشاوره گروهی نسبت به مشاوره فردی هزینه کمتری داره.

با اینکه هر کدوم از این دو روش، فواید خودش رو داره؛ اما بعضی وقت‌ها مشاوره گروهی بهتر کمک می‌کنه.

 مثلاً ممکنه صحبت درباره مسائل براتون کار سختیه. با شرکت تو گروه درمانی و شنیدن چالش‌های بقیه، متوجه می‌شین که تنها نیستین. بنابراین خیلی راحت تو گروه فعالیت می‌کنین و با انگیزه به حل مسائل یا یادگیری مهارت‌های جدید مشغول می‌شید.

اگه در حال حاضر مشاور دارید، از مشاورتون سوال کنید. در غیر این صورت با ارتباط با مشتریان روان باشی تماس بگیرید تا برای انتخاب گروه مناسب راهنماییتون کنیم.

تعداد اعضای گروه معمولا بین 6 تا 12 نفر هست.

تعداد جلسات، به هدف گروه و تمایل اعضا بستگی داره. اگه گروه با جلسات محدودی تشکیل بشه، تو قسمت اطلاعات مربوط به همون گروه قرار داده میشه. هر جلسه، هفته‌ای یه بار تو یه مکان مشخص تشکیل میشه و معمولا ۱.۵ تا ۲ ساعت طول میکشه.

شرایط سنی شرکت کننده‌ها به موضوع گروه بستگی داره. با تماس با ارتباط با مشتریان روان‌باشی میتونی گروه مناسب خودتو پیدا کنی.

هر دوره‌ مشاوره 5 تا 10 جلسه هست. میتونی هزینه دوره‌ها رو تو قسمت اطلاعات گروه‌های در حال برگزاری ببینی.

گروه با موضوعات مختلفی تشکیل میشه. توسعه فردی و خودشناسی، کودکان، نوجوانان، سالمندان، سوگ، مربوط به مسائل عاطفی و مخصوص فرزندان طلاق برخی از موضوعات پرطرفدار مشاوره گروهی هستن.

صحبت کردن تو گروه اجباری نیست و هیچکس برای صحبت کردن تحت فشار قرار نمیگیره. اما با صحبت کردن هم به خودت کمک میکنی و هم باعث میشی گروه مسیر رشد خودشو بهتر طی کنه.

حفظ حریم خصوصی اعضا از طریق رازداری و قضاوت نکردن یکی از قانونای گروهه. هدایتگر گروه این قانون رو تو جلسه‌ی اول مطرح می‌کنه و همه اعضا متعهد میشن هر چیزی که مطرح میشه، تو گروه باقی بمونه.

رازداری: از مهم‌ترین قوانین گروه، رازداری و قضاوت نکردنه. اعضا از جلسه اول متعهد میشن مسائلی که تو گروه مطرح میشه رو هیچ کجا بازگو نکنن و همه مسائل تو گروه باقی بمونه. 

عدم قضاوت: اعضای گروه فعالانه به صحبت‌ها‌ی بقیه گوش میکنن و اگه سوال داشتن، به جای قضاوت کردن، دغدغه ذهنیشونو مطرح میکنن. 

نظم: جلسات گروه هفته‌ای یه بار و تو یه زمان مشخص تشکیل میشه. همه‌ی اعضا وظیفه دارن که قبل از شروع جلسه حضور داشته باشن. 

عدم برقراری ارتباط خارج از گروه: همچنین نداشتن رابطه عاطفی و یا دوستانه خارج از گروه یکی دیگه از قانونای مهم گروهه. 

بعد از ثبت نام، یه ارزیابی توسط رهبر گروه انجام می‌شه. زمان ارزیابی 15 تا 20 دقیقه هست. هدف این ارزیابی هم اینه که شرایط شمارو بهتر درک کنیم و مطمئن بشیم که شما در بهترین گروهی که می‌تونه به شما کمک کنه حضور پیدا کنید.

تو گروه بسته تعداد جلسه‌ها از قبل مشخص و محدوده و تا آخرین جلسه عضو جدیدی به گروه اضافه نمیشه. اما تو گروه باز اعضای جدید وارد میشن و تعداد جلسه‌ها مشخص و محدود نیست.

به گروهی که اعضای اون مسائل مشابهی دارن و یا از یک جنس هستن، گروه همگن گفته میشه. مثلا گروه سوگ یه گروه همگنه چون همه یه مسئله مشابه دارن. اما به گروهی مثل گروه رشد و توسعه فردی که اعضای اون مسائل مشابهی ندارن گروه ناهمگن گفته می‌شه.

معمولاً این دو واژه به جای هم استفاده می‌شن. و هر دو توسط فردی متخصص که آموزش رهبری گروه دیده هدایت می‌شن. اما اگه بخوایم به صورت تخصصی بگیم، باهم فرق می‌کنن.

تو مشاوره گروهی به مسائل و چالش‌های روزمره پرداخته می‌شه. مثل اعتماد به نفس، مهارت ارتباط، بهبود و رشد فردی و… در حالی که گروه درمانی به اختلالات روانی می‌پردازه که زمان بیشتری می‌بره. 

یکی از انواع مشاوره هست. تو این روش، معمولاً 6 تا 10 نفر تو یه زمان مشخص تو فضای اینترنت دورهم جمع می‌شن. این افراد درمورد مسائلشون صحبت می‌کنن و گروه توسط یه فرد متخصص هدایت می‌شه.

تو این روش، می‌تونین تو خونه یا محل کارتون باشید و جلسه مشاورتون رو از دست ندید.

اگه تو یه شهر و حتی تو یه کشور زندگی نمی‌کنین این روش خیلی مفیده. بنابراین می‌تونین از نقاط مختلف تو گروه حاضر بشین.

همچنین اگه به دلایل مختلفی مثل نگهداری از بیمار یا نقص عضو بیرون اومدن از خونه سخته، با شرکت تو گروه درمانی آنلاین، حمایت و آرامش رو دریافت کنین.

بله، مشاورایی که گروه رو هدایت میکنن، دارای مدرک ارشد و یا دکترا هستن. این مشاوران شماره عضویت در سازمان نظام روانشناسی دارن. همچنین دوره‌های مربوط به برگزاری گروه درمانی رو تحت نظر سوپروایزر گذروندن.